piątek, 10 maja, 2024

Nasze serwisy:

Play sygnatariuszem oświadczenia operatorów UE i Ukrainy

Zobacz również

Operatorzy telekomunikacyjni świadczący usługi na terenie Unii Europejskiej oraz Ukrainy podpisali oświadczenie w sprawie wspólnych działań na rzecz zapewnienia przystępnego cenowo roamingu oraz połączeń międzynarodowych między UE a Ukrainą. Wśród sygnatariuszy są operatorzy z Grupy iliad, w tym także Play. Wspólne oświadczenie zostało podpisane, aby zapewnić ciągłość komunikacji osobom uciekającym przed okrucieństwami wojny. Solidarne działanie unijnych oraz ukraińskich operatorów telekomunikacyjnych jest kluczowe, by

- Reklama -

opłaty dla konsumentów ukraińskich były jak najniższe. To także kolejny dowód na realizację idei, które przyświecają Unii Europejskiej.

Z usług Play korzysta ponad 15,7 mln klientów, w tym wielu obywateli Ukrainy. Operator w związku z inwazją na Ukrainę zareagował niezwłocznie, aby okazać solidarność i wsparcie w tej bezprecedensowej sytuacji. Chcąc zapewnić obywatelom Ukrainy możliwość niezakłóconego kontaktu z bliskimi oraz dostęp do aktualnych informacji wprowadził dotychczas szereg rozwiązań, w tym darmowe połączenia i pakiety transmisji danych.

Play jako lider rynku podjął natychmiastowe działania, aby zapewnić realne wsparcie potrzebującym w związku z sytuacją w Ukrainie. Niesienie pomocy od pierwszych godzin konfliktu było naturalnym działaniem naszych pracowników, którzy połączyli siły we wszystkich obszarach. Dzisiejsze oświadczenie jest kontynuacją naszego zaangażowania. – powiedział Jean Marc Harion, prezes Zarządu P4 Sp. z o.o. (operatora sieci Play).

ŹródłoPlay
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    - Reklama -