Z początkiem jesieni do serwisu trafi wiele programów, które zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Kolejny sezon „Nie tylko kimchi”, gotowanie z recyklingu z największymi sławami kulinarnymi Nowej Zelandii czy porady Katarzyny Bosackiej stanowią świetną inspirację do rozpoczęcia kulinarnej przygody we własnym domu. Fanom metamorfoz i kreatywnych inspiracji wnętrzarskich spodobają się zaś brytyjskie próby wprowadzenia porządku w „Oddziale do zadań brudnych” czy malownicze krajobrazy „Ucieczki na wieś 24”.
„Porządek musi być”, już w serwisie
Uporządkowana przestrzeń to większy porządek w życiu – to stwierdzenie wydaje się być prawdziwe dla uczestników tego, pełnego inspiracji, programu. Transformacje mieszkań, które odbywają się przez kamerami, pod czujnym okiem prowadzącej, to pierwszy krok do poważnych zmian w codzienności ich mieszkańców. Solidna dawka kreatywności i świetna zabawa gwarantowane!
„Oddział do zadań brudnych”, już w serwisie
Czy 48h to wystarczająco, by przywrócić zaniedbany dom do stanu świetności? Hayley, Tom i Ches, czyli prowadzący programu „Oddział do zadań brudnych” udowadniają, że jest to możliwe. Zaczynając od analizy nawyków mieszkańców, identyfikują źródło problemu i przeprowadzają metamorfozę wnętrz, które niekiedy były zaniedbane od lat. Ich pomoc to nowy start dla domowników i nadzieja na lepsze jutro.
„Ucieczka na wieś 24”, już w serwisie
Zmęczeni zgiełkiem miasta Brytyjczycy zmieniają otoczenie, wybierając spokojne życie na wsi. Kolejna edycja programu zabiera widzów w urokliwe rejony Wielkiej Brytanii i towarzyszy bohaterom w planowaniu życia na odludziu. Domy, działki i posiadłości na wynajem – możliwości jest wiele, a wszystkie wyglądają bardzo zachęcająco.
„Bosacka daje radę 3”, premiera 21.09
W trzecim sezonie programu Katarzyna Bosacka kontynuuje opowieść o zdrowym i świadomym odżywianiu. Tym razem tematami przewodnimi jesiennej serii są dieta keto, kuchnia białkowa, zamienniki mięsa i ekologiczne produkty dostępne w sklepach. W każdym odcinku prowadząca doradza, jak czytać etykiety, by świadomie wybierać dobre i wartościowe produkty.
„Nie tylko kimchi 2”, już w serwisie
Min i Kuba to para, która ponownie zaprasza widzów do swojego kulinarnego świata. Koreańskie dania w wykonaniu Min to prawdziwa fuzja kolorów i smaków, a dzięki komentarzom i narracji Kuby bez problemu można zrozumieć, jak poruszać się w meandrach azjatyckich przepisów. Ekspresja pary dodaje całości świetnego rytmu i zachęca do próbowania swoich sił w kuchni.
„Kuchenny recykling”, już w serwisie
Ubóstwo żywnościowe to pogłębiający się problem, o którym mówi się nadal zdecydowanie za mało. Według UNEP, czyli Programu Środowiskowego ONZ, aż 1/3 wyprodukowanej żywności nigdy nie zostaje zjedzona. Generuje to ogromne straty finansowe, jak również przyczynia się do większej emocji gazów cieplarnianych. Naomi Toilalo, nowozelandzka influencerka, rzuca wyzwanie szefom kuchni – mają ugotować trzydaniowy posiłek, używając tylko składników pochodzących z uratowanej żywności. Czy wybitni kucharze podołają temu zadaniu?
„James Martin: hiszpańska przygoda 2”, już w serwisie
Podróż Jamesa Martina przez Hiszpanię, szlakiem lokalnych specjałów, wciągnęła widzów od pierwszych odcinków. W drugim sezonie prowadzący powraca na szlak pysznego jedzenia i lokalnych specjałów. Przedstawia, że każdy region tego pięknego kraju obfituje w inne składniki i zwyczaje, a ich wyjątkowość pozwala poznać kraj nie tylko pod kątem kulinarnym.